Gemeentenatlas.nl


Gemeentenatlas 2021Gemeentenatlas.nl bevat actuele kaarten van alle continentale Nederlandse gemeenten. Het beste uit open geodata bronnen is gecombineerd in jpg rasterkaarten. Klik op een gemeente om die gemeentekaart te downloaden als JPG (400 pixels/km). Alle gemeentekaarten zijn open data onder de CC-BY licentie. Alle kaarten worden vijf keer per jaar bijgewerkt. Laatst bijgewerkt: 22 februari 2021. Bestuurlijke grenzen per 1-1-2021.• Sommige kaarten blijken te groot te zijn voor sommige browsers. Mocht het downloaden een foutmelding geven, kies dan met rechter muisknop voor "Link opslaan als..."
• Drukwerk (hoge resolutie) van de gemeentekaarten is te bestellen via Uitgeverij 12Provinciën.
• Zie ook deze grote overzichtskaart.
• De volledige landsdekkende kaartbladen zijn te bekijken op Opentopo.nl op zes schalen.
• De gemeentekaarten worden ook gebruikt op Wikipedia.


Legenda

Bekijk de Legenda van OpenTopo (PDF), verzorgd door Marijn Bosma.


Gemeentenatlas.nl is mogelijk dankzij de hulp van:

Kadaster.nl Netage.nl Osgeo.nl

Welke open geo brongegevens worden gebruikt?

Het basisbeeld is opgebouwd uit de Top10NL dataset van de Basisregistratie Topografie (BRT, CC-BY het Kadaster), de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG, CC-BY de gemeenten) en de OpenStreetMap (CC-BY OpenStreetMap contributors). Het basisbeeld is verrijkt met de reliëfschaduw van de AHN2, enkele datasets uit de Provinciale Risicokaart, de Imergis OOV Points of Interest en de Rijkswaterstaat vaarweg-hartlijnen en betonnning op de vaarwegen. De dieptelijnen op water zijn gebruikt met toestemming van de hydrografische dienst van Defensie.


Wie maakt Gemeentenatlas.nl?

Jan-Willem van Aalst De kaarten op gemeentenatlas.nl zijn gemaakt door Jan-Willem van Aalst van Imergis, met behulp van QGIS en Adobe Photoshop Elements. Grote dank gaat uit naar Just van den Broecke, Frank Steggink, Tom Stoffels, Frits van Veen, de informatiemanagers van de Veiligheidsregio's en alle leden van het Hulpverleningsforum.nl voor de locaties van brandweerkazernes, politiebureaus, enzovoorts.


Metadata

Totaal aantal kaarten:
Bestandsformaat kaarten:
Doelgroep:
Samensteller:
Contact:
Gebruiksrestricties:
Juridische restricties:
Trefwoorden:
352
JPG hoge kwaliteit (raster), 400 pixels/km
Liefhebbers van (gemeente)kaarten, ruimtelijke planvormers, communicatie-experts
Jan-Willem van Aalst, Imergis
geo at imergis punt nl
Open Geodata, Creative Commons CC-BY (naamsvermelding)
(Geen)
Kaart, topografie, referentie, gemeente


Disclaimer

De kaarten op gemeentenatlas.nl zijn met grote zorg samengesteld. Alle gebruikte bronbestanden zijn van hoge kwaliteit. Desondanks kunnen de kaarten onjuistheden bevatten. Aan deze kaartbladen kunnen geen rechten worden ontleend. De kaartmaker kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden over eventuele schade opgelopen door het gebruik van deze kaartbladen.

Alle gebruikte bronnen zijn officieel open geodata. Mocht u desondanks menen dat er sprake is van copyright schending, mailt u dit dan a.u.b. aan geo at imergis punt nl.


Op de Geoportaalpagina vindt u andere cartografie van Jan-Willem van Aalst van Imergis.